|
 
Virksomheden.dk

Forside > RegnskabRegnskab

Det at føre regnskab er et vigtigt styringsredskab i virksomheden, men det skal også bruges til at opfylde statens regler om regnskabspligt og momsafregning.
Når du driver virksomhed, skal du lave et regnskab, der viser alle de økonomiske aktiviteter, din virksomhed har haft i løbet af året.

Regnskabet skal føres regelmæssigt og dokumenteres med bilag (fakturaer, regninger, lønsedler, kontoudtog m.v.).  Bilagene skal gemmes i mindst fem år.

Hvert kvatal skal du opgive dit moms regnskab til SKAT

Som noget nyt behøver du ikke mere hyre en revisor til at hold dit regnskab og godkende det, men det er dit ansvar, at det er i orden.

For at styre din virksomheds bogføring og regnskab, så skal du lave et årsregnskab. Årsregnskabet skal være ført sådan, at SKAT kan se, hvilke overskud eller underskud der er i virksomheden.

Årsregnskabet skal til slut føre til udfyldning af en årsrapport, som du skal sende til Erhvervs- og selskabsstyrelsen.

Moms

Det første år som virksomhedsejer vil du hvert kvartal modtage et girokort, hvor du skal skrive, hvor mange penge du har fået ind i moms og hvor meget, du har betalt ud i moms. Differencen mellem de to beløb skal betales til SKAT hvis du har fået mere ind end du har betalt ud. I modsat fald får du udbetalt differencen.

Du behøver som sagt ikke selv at lave bogføring m.v. Mange får en revisor til at gøre arbejdet, andre en freelance bogholder eller man får et erhvervsservicefirma til at stå for det.
Du er her: Regnskab - Alt om opstart af virksomhed

Afgifter - Afskrivning - Aktieselskab - Anlægsaktiv - Anpartsselskab - Bestyrelse - Bevilling - CVR-nummer - Egenkapital - Faktura - Goodwill - Hensættelse - Hjemmeside - Interessentskab - Iværksætter - Kreditnota - Kvittering - Markedsføringsloven - SE-nummer - Selskabsskat - Visitkort - Webhotel - Årsrapport - Virksomheden -