|
 
Virksomheden.dk

Forside > Hvad er en hobbyvirksomhedHvad er en hobbyvirksomhed

SKAT skelner mellem erhvervs- og hobbyvirksomheder. Hvis de anser din virksomhed for at have hobbypræg, så betyder det, at du ikke kan trække et evt. underskud fra i din personlige indkomst. Derimod skal du stadig betale skat, når der er overskud.

Erhvervsvirksomheder har til formål at give økonomisk udbytte. Fordi økonomisk gevinst er et formål for alle erhvervsvirksomheder, er det afgørende, at din virksomhed har udsigt til at give overskud, hvis den skal opfattes som en erhvervsvirksomhed.

Hobbyvirksomheder har primært til formål at tilfredsstille private formål. Det kan fx være boligformål eller interesser indenfor sport, vin, musik, kultur eller dyrehold.

I spørgsmålet om hvorvidt der er tale om en erhvervs- eller hobbyvirksomhed, har det ingen betydning, om virksomheden er personligt ejet eller drives i selskabsform.

Hvis du er i tvivl, hvilken der kan være god grund til, som kontakt SKAT og få en bindende svar, så du er sikker på hvir du står.
Du er her: Hvad er en hobbyvirksomhed - Alt om opstart af virksomhed

Afgifter - Afskrivning - Aktieselskab - Anlægsaktiv - Anpartsselskab - Bestyrelse - Bevilling - CVR-nummer - Egenkapital - Faktura - Goodwill - Hensættelse - Hjemmeside - Interessentskab - Iværksætter - Kreditnota - Kvittering - Markedsføringsloven - SE-nummer - Selskabsskat - Visitkort - Webhotel - Årsrapport - Virksomheden -